Koninklijk Oranjekind
Boek

Koninklijk Oranjekind prinsen en prinsessen van het Huis Oranje-Nassau in de schaduw van de troonopvolger ([2023])/ Leon van den Broeke, David Hakkenberg

Beschrijving van het leven en de dood van dertien prinsen en prinsessen die in het ruim 200-jarige bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden in de schaduw hebben geleefd van regerende vorsten. Met portretten, foto's en illustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een rijk geïllustreerd boek over het leven en de dood van de 'koningskinderen' van het Huis Oranje-Nassau. Leon van den Broeke en David Hakkenberg besteden in dit boek aandacht aan de prinsen en prinsessen die in de schaduw van de troonopvolger of regerende vorst(in) hebben geleefd in de afgelopen tweehonderd jaar. Het boek biedt biografische schetsen van dertien prinsen en prinsessen, van prins Frederik (1797-1881) tot prinses Christina (1947-2019). De auteurs gaan vooral in op de rouwprotocollen, koninklijke rituelen en gesproken woorden bij het overlijden van de prinsen en prinsessen, en ontrukken zo het leven en afscheid van deze koningskinderen aan de vergetelheid. In heldere, beschrijvende stijl geschreven. Voor een brede tot geoefende lezersgroep met verregaande interesse in het onderwerp. Met portretten, foto's en illustraties in kleur en zwart-wit. Leon van den Broeke en David Hakkenberg schreven eerder het boek 'Koninklijk afscheid' (2019).

Specificaties

Nederlands | 9789087187163 | 141 pagina's

Titel Koninklijk Oranjekind : prinsen en prinsessen van het Huis Oranje-Nassau in de schaduw van de troonopvolger
Auteur Leon van den Broeke
Secundaire auteur David Hakkenberg
Type materiaal Boek
Uitgave Apeldoorn : Uitgeverij De Banier, [2023]
Overige gegevens 141 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789087187163
PPN 435345893
Rubriekscode 936.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Prinsessen; Oranje-Nassau, Huis van; Biografieën ; Prinsen; Oranje-Nassau, Huis van; Biografieën
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Oranje-Nassau