De spin die het te druk had
Boek

De spin die het te druk had (2023)/ Eric Carle, vertaling [uit het Engels]: J.H. Gever

Als een spin bezig is een mooi, groot web te weven, laat hij zich niet van zijn werk houden door de andere dieren. Oblong prentenboek met kleurige illustraties in collagetechniek en met voelelementen. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een prachtig kijk-, luister- en voelboek over een spin die het te druk heeft met het weven van haar web, als de dieren van de boerderij haar één voor één komen vragen iets met hen te gaan doen. Dit eenvoudige gegeven biedt in al zijn simpelheid een schat aan informatie over het begin en einde van een dag, de geluiden van de dieren van de boerderij en hun kenmerkende eigenschappen, en over begrippen als weinig, veel, boven, onder, midden, rechts, links, enz. We kunnen niet alleen zien, maar ook voelen waar de spin en de vlieg zich bevinden, hoe het web steeds groter wordt en op welke manier de vlieg ten slotte in het web terechtkomt. Deze mogelijkheid tot gelijktijdige zintuigelijke waarnemingen (horen, zien, voelen) intensiveert de beleving, zowel op emotioneel, als op kennis- en begripsniveau. Om die reden is dit prentenboek in oblong formaat ook geschikt voor gebruik met verstandelijk beperkten. Het voelelement (de draad spinrag is in glimmende lak, iets in reliëf gedrukt) begint heel subtiel maar wordt, naarmate het web dichter wordt, steeds duidelijker. Voor peuters en kleuters vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025718992

Titel De spin die het te druk had
Auteur Eric Carle
Secundaire auteur J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie 23ste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2023
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 × 30 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: 1985 - Vertaling van: The very busy spider. - New York : Philomel Books, 1984
ISBN 9789025718992
PPN 439442826
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Repeteerverhalen ; Voelboeken
Taal Nederlands