De legende van de Hemelrijders
Boek

De legende van de Hemelrijders (februari 2023)/ Michael Reefs, redactie: Susanne Koster ; eindredactie: Tamara Geraeds ; illustraties Bieb-bende leden: LukeSure

Twaalf geesten, de Hemelrijders, worden gevangengehouden door de Man met de Bijl. De vrienden van de Bieb-bende moeten de eerste Hemelrijder zien te bevrijden, anders wordt hun ziel opgehaald door de Man met de Bijl. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vijf vrienden willen koste wat kost te weten komen wat er waar is van de dorpslegende over de Hemelrijders. Ze ontdekken een verborgen kasteel op een heuvel dicht tegen hun dorp, een ontdekking die de aanleiding vormt voor vreemde en akelige gebeurtenissen. De vrienden worden gedwongen om voor 23 januari de geheimen van de legende te ontraadselen. Als het ze niet lukt, zal de vreselijke Man met de Bijl uit de legende hun ziel komen ophalen. Wanneer er een bibliotheek wordt gebouwd op de heuvel, wordt de missie van de kinderen nog moeilijker en gevaarlijker. De vrienden besluiten zichzelf de Bieb-bende te noemen en zetten samen alles op alles om antwoorden te vinden. Dit spannende fantasyverhaal is het eerste deel van een reeks over de Bieb-bende. Bij het boek en de reeks hoort een interactieve website: www.debiebbende.nl. Na ieder vijfde hoofdstuk vind je een Qr-code die je kunt scannen; je kunt dan online meepraten of meer informatie lezen. Bovendien is er ook een gratis bieb-bende app die je kunt downloaden. Jammer genoeg laat de schrijfstijl van het boek soms veel te wensen over. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789082190977 | 298 pagina's

Titel De legende van de Hemelrijders
Auteur Michael Reefs
Secundaire auteur Susanne Koster ; LukeSure"
Type materiaal Boek
Editie Zesde druk (compleet nieuwe versie);
Uitgave [Vaals] : Uitgeverij Stormsteen, februari 2023
Overige gegevens 298 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie 1e druk: Maastricht : Zilverspoor, 2013
ISBN 9789082190977
PPN 439442656
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Spoken ; Geheimen ; Clubs
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Bieb-bende
Boek

De Bieb-bende (2013-...)

vol. dl. 1
Uitgeleend
Michael Reefs