Één wereld
Boek

Één wereld 24 uur op aarde ([2023])/ Nicola Davies, met tekeningen van Jenni Desmond ; vertaling [uit het Engels]: Steven Blaas

Ga mee op ontdekkingstocht door alle tijdzones van de wereld en leer dieren kennen in alle soorten en maten. Waar het ene dier nog slaapt, is het andere al druk op jacht. Met kleurenillustraties en weetjes over klimaatverandering en de invloed van de mens op de natuur. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een inspirerend prentenboek over het vieren van het leven op aarde, met een oproep tot natuurbescherming en klimaatactie. Twee zusjes die in Londen wonen fantaseren rond middernacht wat er op dat moment op andere plekken in de wereld gebeurt. In hun fantasie bezoeken ze dieren in alle soorten en maten over de hele wereld. Ze ontdekken dat op sommige plaatsen de dieren net aan hun dag beginnen, terwijl ze op andere plaatsen al druk op jacht zijn. En ze leren allerlei weetjes over de dieren en de invloed van de mens op hun verschillende leefomgevingen. In zachte en informatieve stijl geschreven, waarbij de lezer direct wordt aangesproken. Met originele, schilderachtige illustraties in ingetogen kleuren. Geschikt voor kinderen vanaf ca. 9 jaar. Nicola Davies (Birmingham, 1958) is een wereldberoemde Britse schrijver, zoöloog, televisiepresentator en romanschrijver. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789047713951

Titel Één wereld : 24 uur op aarde
Auteur Nicola Davies
Secundaire auteur Jenni Desmond ; Steven Blaas
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, [2023]
Overige gegevens 40 ongenummerde - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: One world : 24 hours on planet Earth. - London : Walker Books Ltd., (c)2022
ISBN 9789047713951
PPN 438083911
Rubriekscode 577.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurleven ; Milieuverontreiniging ; Klimaatveranderingen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Natuurleven