Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Onze onmetelijk grote oceanen
Boek

Onze onmetelijk grote oceanen (2023)/ Isabel Thomas, vertaald [uit het Engels] door Jan Paul Schutten ; geïllustreerd door Geraldine Sy en Ana Seixas

Lees alles over de zeeën op aarde en ontdek waarom deze gigantische oceanen zo belangrijk zijn voor de planeet. Met kleurenillustraties en -foto's. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een rijk geïllustreerd informatief boek in de 'Spoedcursus meesterbrein'-serie* met allerlei wetenswaardigheden over de zee. Het boek bevat weetjes, strips en infographics die inzicht bieden in de mysteries van de oceanen en waarom de oceanen zo belangrijk zijn voor onze planeet. Ook leert de lezer wie de grote helden van de oceanen zijn en waarom. Informatief en begrijpelijk geschreven, met een grote hoeveelheid speelse illustraties en foto's in kleur. Voor nieuwsgierige lezers vanaf ca. 9 jaar. Isabel Thomas (1979) is een Britse auteur. Ze studeerde humane wetenschappen aan de Universiteit van Oxford en schreef een klein aantal boeken voor kinderen en jonge volwassenen. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. In 2020 won ze de AAAS/Subaru Prize, een prijs voor het beste wetenschappelijke boek. Claire Mahaffey is professor oceanografie aan de Universiteit van Liverpool. Ze bestudeert plankton en voedingsstoffen, en de gevolgen van klimaatverandering in verschillende onderzeese gebieden.

Specificaties

Nederlands | 9789025777609 | 96 pagina's

Titel Onze onmetelijk grote oceanen
Auteur Isabel Thomas
Secundaire auteur Jan Paul Schutten ; Geraldine Sy
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2023
Overige gegevens 96 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: The earth's immense. - Oxford : Oxford University Press, 2023. - (Very short introductions for curious young minds)
ISBN 9789025777609
PPN 438467639
Rubriekscode 568.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Oceanen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Oceanen

Relaties/Serie

Spoedcursus meesterbrein
Boek

Spoedcursus meesterbrein (2023-...)

vol.
Uitgeleend