Bouwen met Bibi en Bilal
Boek

Bouwen met Bibi en Bilal een verhaal over weggooien? Nee! Over hergebruiken! ([2023])/ geschreven door Deborah Chancellor, geillustreerd door Diane Ewen ; vertaling [uit het Engels]: Simone Arts ; redactie: Maarten Sprenger

Bibi en Bilal maken iets moois van oud plastic en leren over het milieu. Want wat gebeurt er eigenlijk met oude spullen op een recyclingstation en een vuilnisbelt? Met gekleurde illustraties, weetjes, doe-opdrachten en lessuggesties. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een leerzaam prentenboekje (31 p.) over bijdragen aan een duurzame, groene planeet. Bibi en Bilal maken een modelrobot voor de ontwerpwedstrijd op school. De kinderen moeten voorwerpen maken van recyclebaar afval. Zo leren ze over het zorgen voor de eigen leefomgeving en het milieu. Het boek belicht het belang van minder plastic-gebruik, het proces van recycling en hergebruik van materialen, en wat er gebeurt op een recyclingstation en een vuilnisbelt. Optimistisch en duidelijk geschreven. Met gekleurde illustraties in een vriendelijke stijl, veel weetjes, doe-opdrachten en enkele lessuggesties. Geschikt voor lezers vanaf ca. 7 jaar. Deborah Chancellor (1966) is een Britse schrijver. Ze schreef een klein aantal boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Weg ermee? NEE!'*.

Specificaties

Nederlands | 9789464392395 | 31 pagina's

Titel Bouwen met Bibi en Bilal : een verhaal over weggooien? Nee! Over hergebruiken!
Auteur Deborah Chancellor
Secundaire auteur Diane Ewen ; Simone Arts ; Maarten Sprenger
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona Schoolsupport, [2023]
Overige gegevens 31 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Rubbish or recycling. - Wayland, (c)2019. - (Good to be green)
ISBN 9789464392395
PPN 438040430
Rubriekscode 614.65
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Recycling ; Vuilverwijdering ; Milieu
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Recycling

Relaties/Serie

Weg ermee? Nee!
Boek

Weg ermee? Nee! (2023-...)

vol.
Uitgeleend
Deborah Chancellor