Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De jongen die een beer redde
Boek

De jongen die een beer redde ([2023])/ Nizrana Farook, vertaling [uit het Engels]: Ingrid Hadders ; redactie en productie: Vitataal

Nuwan steelt per ongeluk een sleutel van twee dieven. Om deze dieven te slim af te zijn, moet hij een gevaarlijke tocht maken met hulp van een beer. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een jeugdboek over wilde dieren en overleven in de wildernis. Het verhaal gaat over een jongen genaamd Nuwan die verlangt naar avontuur. Zijn avontuur begint wanneer hij zich in een berengrot moet verstoppen. Nadat hij de grot weer heelhuids heeft verlaten, moet hij een gevaarlijke reis ondernemen om de gestolen Sleutel van Nissanka naar de Stad van de Koning te brengen. Hij moet ook een wilde beer overtuigen om met hem mee te gaan, zodat hij haar leven kan redden. Spannend en meeslepend geschreven. Met een getekende kaart en kleine zwart-witillustraties aan het begin van ieder hoofdstuk. Geschikt voor lezers vanaf ca. 10 jaar. Nizrana Farook is een Sri Lankaanse auteur, woonachtig in Engeland. Ze schreef meerdere boeken, waaronder 'Het meisje dat op een olifant ontsnapte'*, 'De jongen die met en walvis zwom'**en 'Het meisje dat een panter kwijt was'***.

Specificaties

Nederlands | 9789048321186 | 208 pagina's

Titel De jongen die een beer redde
Auteur Nizrana Farook
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ingrid Hadders
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2023]
Overige gegevens 208 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The boy who saved a bear. - London : Nosy Crow, 2023
ISBN 9789048321186
PPN 439025311
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Beren ; Fantasy ; Avonturen
Taal Nederlands