Momo en de tijdspaarders
Boek

Momo en de tijdspaarders (2023)/ Michael Ende

Momo leeft zonder vader en moeder in een oude ruïne en helpt veel mensen door naar hen te luisteren, totdat de tijdspaarders komen die de sfeer verzieken en alles regelen naar de eisen van tijd en geld. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een young adult-roman over een meisje met een bijzondere gave en een dystopische samenleving waarin de vrijheid van de mensen beperkt wordt. De lezer volgt het verhaal van Momo, die zonder vader en moeder in een oude ruïne buiten de stad woont. Ze wordt veel bezocht door volwassenen en kinderen, die ze helpt door naar hen te luisteren. Dan komen de tijdspaarders, grijze mannen van wie niemand zijn tijd mag verdoen, en nemen de stad over. Het leven wordt gehaast, vreugdeloos, en draait alleen nog maar om tijd en geld. Maar waar gaat de bespaarde tijd naartoe en wie heeft er wat aan? De tijdspaarders krijgen iedereen in hun macht, behalve Momo. Inlevend en met spanning geschreven. Met futuristische, sfeervolle zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 13 jaar. Michael Ende (1929 - 1995) was een Duits schrijver en jeugdauteur. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meer dan vijftig landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen, zoals de Großer Preis der Deutschen Akademie für Kinder- und Jugendliteratur e.V. Volkach en de Kurd-Laßwitz-Preis.

Specificaties

Nederlands | 9789047715849 | 284 pagina's

Titel Momo en de tijdspaarders
Auteur Michael Ende
Secundaire auteur Robert Jan van Asch
Type materiaal Boek
Editie Twintigste, herziene druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2023
Overige gegevens 284 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits. - Nederlandse vertaling: Robert Jan van Asch - 1e druk Nederlandse uitgave: 1975 - Vertaling van: Momo.-Stuttgart : K. Thienemans Verlag, (c)1973
ISBN 9789047715849
PPN 439415993
Genre sprookjes
Thematrefwoord Jezelf zijn ; Vriendschap
Taal Nederlands