Leren lezen met kip en muis en mol
Boek

Leren lezen met kip en muis en mol (2023)/ David Vlietstra & Renske de Kinkelder

Kip en mol gaan mee met muis. Maar waar is het huis van muis? Is het nog ver? Samenleesboek met tekst op AVI-M3 en voor gevorderde lezers. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kip en Mol gaan met Muis mee naar huis. Maar dan weet Muis ineens niet meer welke kant ze op moeten en de drie vrienden verdwalen. Gelukkig geven ze niet op en met een beetje hulp komen ze al snel uit bij het huis van Muis. Dat moet natuurlijk gevierd worden! Schrijver David Vlietstra en illustrator Renske de Kinkekelder maakten samen dit tweede deel in een bijzondere boekenserie. Net als het eerste deel, 'Leren lezen met kip en muis'*, is dit grote boek een soort combinatie tussen een prentenboek, voorleesboek en een leesboek voor eerste lezers. Aan de binnenkant van het omslag wordt uitleg gegeven over het gebruik van het boek. Samen met een voorlezer gaan kinderen aan de slag. In acht samenhangende verhalen worden voorleesstukjes en leesstukjes op een prettige manier afgewisseld. De leesstukjes zijn daarbij erg eenvoudig en geschikt voor kinderen na ca. maanden leesonderwijs / AVI-M3 (eenlettergrepige klankzuivere woorden, gedrukt in schreefloze letters, in korte zinnen die steeds op een nieuwe regel beginnen. Geen hoofdletters en geen leestekens, alleen vraagteken). De tekst wordt steeds bijgestaan door grote, aansprekende illustraties. Daarmee is dit boek een niet alleen een handige, maar ook een leuke manier voor kinderen om te leren lezen. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044835472

Titel Leren lezen met kip en muis en mol
Auteur David Vlietstra
Secundaire auteur Renske de Kinkelder
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, 2023
Overige gegevens 62 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst: David Vlietstra ; illustraties: Renske de Kinkelder - Samenleesboeken - 1e druk: Alkmaar : Clavis, (c)2019
ISBN 9789044835472
PPN 439484359
Thematrefwoord Verdwalen ; Samenleesboeken
Taal Nederlands