Zolang de citroenbomen bloeien
Boek

Zolang de citroenbomen bloeien ([2023])/ Zoulfa Katouh, vertaald [uit het Engels] door Merel Leene

Een jonge Syrische farmaciestudente gaat als vrijwilliger aan de slag in het ziekenhuis van Homs als de revolutie uitbreekt. Ze twijftel tussen ontvluchten en blijven. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een meeslepende roman over de verwoestende Syrische burgeroorlog en de kosten van een revolutie. Toen de revolutie in Syrië begon was Salama Kassab nog farmaciestudent. Nu is ze haar familie kwijt en werkt ze als vrijwilliger in het ziekenhuis van Homs, waar de gewonden onophoudelijk binnenstromen. Ze wil weg uit deze oorlog, maar ze wil ook blijven, voor alles wat Syrië was, en voor de mensen die haar hulp nodig hebben. Met haar twijfel groeit ook haar trauma in de vorm van Khawf, een man die alleen zij kan zien. Dan ontmoet ze Kenan, die durft te dromen van een toekomst, en het is aan Salama om te beslissen of ze met hem meegaat. 'Zolang de citroenbomen bloeien' is beeldend en invoelend geschreven, maar met gewelddadige scènes. Zoulfa Katouh is een Syrisch-Canadese farmaciestudent en woont in Zwitserland. 'Zolang de citroenbomen bloeien' is haar debuutroman. Vanaf 15 jaar en ouder.

Specificaties

Nederlands | 9789463494878 | 414 pagina's

Titel Zolang de citroenbomen bloeien
Auteur Zoulfa Katouh
Secundaire auteur Merel Leene
Type materiaal Boek
Editie [2e druk];
Uitgave [Zeist] : Blossom Books, [2023]
Overige gegevens 414 pagina's - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Utrecht : Blossom Books, (c)2022 - Vertaling van: As long as the lemon trees grow. - Little, Brown and Company, (c)2022
ISBN 9789463494878
PPN 438846400
Genre oorlogsroman - sociale roman
Thematrefwoord Syrie ; Trauma's
Taal Nederlands