Red Star Line
Boek

Red Star Line de gouden horizon : het verhaal van de spektakel-musical (mei 2023)/ naar een concept van Gert Verhulst en een scenario van Frank Van Laecke en Allard Blom, boekwerking: Ria Maes ; eindredactie: Inge Laenen en Ilse Van Vaerenewyck

Een boer reist in de jaren '20 van de twintigste eeuw per boot naar de Verenigde Staten in de hoop daar een beter leven op te bouwen. Zijn vrouw zal hem later achterna reizen, maar hun liefde dreigt door de afstand toch ten onder te gaan.

Aanwezigheid

Recensie

Een historische roman over liefde, armoede, emigratie en de industrialisatie. Het verhaal volgt Jan en Marie, een hecht koppel dat worstelt met de uitdagingen van het boerenleven en de opkomende automatisering in de jaren twintig van de 20e eeuw. Wanneer Jan de kans krijgt om als ingenieur in Amerika te werken, grijpt hij deze aan, met het plan dat Marie hem later zal volgen. Echter, door manipulatie en onwetendheid dreigt hun liefde door de afstand ten onder te gaan. In vriendelijke, eenvoudige stijl geschreven, in brief- en dagboekvorm. Het boek is gebaseerd op het verhaal van de gelijknamige musical 'Red Star Line'.

Specificaties

Nederlands | 9789462776944 | 199 pagina's

Titel Red Star Line : de gouden horizon : het verhaal van de spektakel-musical
Auteur Ria Maes
Secundaire auteur Gert Verhulst ; Frank Van Laecke ; Inge Laenen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Schelle] : Studio 100, mei 2023
Overige gegevens 199 pagina's - 22 cm
ISBN 9789462776944
PPN 439500575
Genre historische roman - romantische verhalen - zeeverhaal
Thematrefwoord Verenigde Staten; Jaren twintig ; Industrialisatie ; Emigratie ; Boeren
Taal Nederlands