Gebroken jeugd
Boek

Gebroken jeugd misbruikt, geslagen en voor dood achtergelaten, een waargebeurd verhaal ([2023])/ Shy Keenan, vertaald Harry Oltheten ; redactie Tekstbureau Tempelier

Waargebeurd verhaal van een Britse vrouw die in haar jeugd werd mishandeld en misbruikt, en uiteindelijk uitgroeide tot een internationaal bekende juriste die strijdt tegen kindermisbruik.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 09/10/2024
    Spannend en Actief - Waargebeurde verhalen MENS EN MAATSCHAPPIJ ; KINDERMISHANDELING KEEN

Recensie

Een waargebeurd verhaal over kindermishandeling en -misbruik. In haar jeugd werd Sky fysiek mishandeld door haar moeder, seksueel misbruikt door haar stiefvader en uiteindelijk overgelaten aan een bende havenarbeiders die haar zwaar verwondden. Ondanks de vele traumatische ervaringen en falende zorgsystemen, wist Shy zich uiteindelijk met de hulp van twee echtparen te ontworstelen aan haar verleden en groeide ze uit tot een internationaal bekende juriste die strijdt tegen kindermisbruik. Aangrijpend, persoonlijk en zeer toegankelijk geschreven. Shy Keenan (1963) is een Britse auteur en mede-oprichter van de organisatie Phoenix Survivors, een organisatie die strijdt tegen kindermishandeling. Ze heeft meerdere prijzen gewonnen voor haar werk met slachtoffers van seksueel misbruik, waaronder een Women of the Year Award.

Specificaties

Nederlands | 9789089754554 | 319 pagina's

Titel Gebroken jeugd : misbruikt, geslagen en voor dood achtergelaten, een waargebeurd verhaal
Auteur Shy Keenan
Secundaire auteur Harry Oltheten
Type materiaal Boek
Uitgave Meppel : Just Publishers, [2023]
Overige gegevens 319 pagina's - 23 cm
ISBN 9789089754554
PPN 438452550
Rubriekscode 323.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kindermishandeling; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Kindermishandeling