Ongezien, ongehoord
Boek

Ongezien, ongehoord Hindostanen in de Nederlandse koloniale geschiedenis ([2023])/ Jaswina Elahi & Ruben Gowricharn

Bespreking van de koloniale geschiedenis van de Surinaamse Hindostanen, met aandacht voor de immigratie van contractarbeiders, de culturele erfenis van deze etnische groep en de hedendaagse Hindostaanse gemeenschap in Nederland. Met zwart-witafbeeldingen.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 07/10/2024
    Literatuur en Cultuur – 1e verd. GESCHIEDENIS SURINAME 944.4 ELAH

Recensie

Een boek over de tot dusver onderbelichte koloniale geschiedenis van de Hindostanen. Het boek maakt de verbinding zichtbaar tussen de afschaffing van de slavernij en de immigratie van contractarbeiders, bespreekt de culturele erfenis van Surinaamse Hindostanen en gaat in op de effecten op de hedendaagse Hindostaanse gemeenschap in Nederland. Helder, informatief en formeel geschreven. Met historische zwart-witfoto's en afbeeldingen. Voor geoefende lezers met verregaande interesse in het onderwerp. Jaswina Elahi (1979) is een Nederlandse cultuurwetenschapper en schrijft in verschillende (digitale) kranten over Hindostanen en hun koloniale verleden. Ruben Gowricharn (1952) is een Nederlandse schrijver en hoogleraar Hindostaanse diasporastudies aan de Vrije Universiteit. Hij heeft tal van boeken en artikelen over Hindostanen in Suriname en Nederland op zijn naam staan.

Specificaties

Nederlands | 9789464560626 | 237 pagina's

Titel Ongezien, ongehoord : Hindostanen in de Nederlandse koloniale geschiedenis
Auteur Jaswina Elahi
Secundaire auteur Ruben Gowricharn
Type materiaal Boek
Uitgave Zutphen : Uitgeversmaatschappij Walburg Pers, [2023]
Overige gegevens 237 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789464560626
PPN 438332989
Rubriekscode Suriname 944.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hindoestanen; Suriname; Geschiedenis ; Hindoestanen; Nederland; Geschiedenis ; Nederland; Koloniale geschiedenis
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Hindoestanen