Dierentuin
Boek

Dierentuin (2023)/ tekst: Dawn Sirett, redactie: Textcase ; vertaling [uit het Engels] voor Textcase: Ghislaine de Thouars]

Klein, vierkant, hardkartonnen prentenboek met kleurenfoto's van allerlei dieren uit de dierentuin, van leeuw en panda tot koala en hagedis. Met voelelementen en glimmende delen. Vanaf ca. 1 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een babyneushoorn is aan het stampen, de leeuw brult en de pinguïn waggelt. Klein, vierkant prentenboek met gewatteerd omslag, twee afgeronde hoeken en twaalf hardkartonnen bladzijden, verschenen in de serie 'Baby voelboekje'. Per pagina is een vrijstaande kleurenfoto te zien tegen afwisselend een witte en een gekleurde achtergrond. De dieren op de foto's zijn allemaal dieren die je in de dierentuin kunt vinden. Ze hebben of een voelelement (de vacht van de ijsbeer) of er zijn delen met glitterpapier bedekt (de tak waar de koala op zit). Beide aspecten trekken de aandacht van de lezer, al is het glitterpapier niet overal goed te zien. Onder de foto's staat in dikke, schreefloze zwarte letters de naam van het dier, boven de foto's staat in fladderzetsel het geluid dat het dier maakt ('boing! boing!' bij een springende kangoeroe) of een enigszins willekeurige opmerking ('hier kom ik aan!' bij de panda). Een eenvoudig boekje dat aardig is om een keer te bekijken en vast te houden. Vanaf ca. 1 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048303823

Titel Dierentuin
Auteur Dawn Sirett
Instelling /TextCase, Deventer
Secundaire auteur Ghislaine de Thouars
Type materiaal Boek
Editie 5e druk;
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, 2023
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 14 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2011 - Vertaling van: Wild animals. - London : Dorling Kindersley, cop. 2009. - (Baby touch and feel)
ISBN 9789048303823
PPN 439539803
Genre Boekstart - dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Dierentuinen ; Voelboeken ; Fotoprentenboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Baby voelboekje
Boek

Baby voelboekje (2008-...)

vol.
Uitgeleend