Mijn huis mijn thuis
Boek

Mijn huis mijn thuis (2023)/ Tekst: Sarah Surgey, illustraties Sayani Mukherjee ; vertaling [uit het Engels]: Julie Rodríquez

Lara vindt haar huis saai en suf, tot oma haar allerlei plekjes laat zien die herinneringen oproepen. Prentenboek met vrolijke illustraties vol grappige details. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vierkant prentenboek over Lara die zich in huis stierlijk verveelt. Daarom gaat ze ondersteboven aan haar bed hangen als een vleermuis, maar het huis blijft saai en suf. Oma laat haar echter verborgen plekjes in het huis zien zoals een plek onder de kast waar Lara's moeder op de vloer haar naam heeft geschreven en de groeimeter die op de muur is getekend. Samen halen ze dierbare herinneringen op, ook aan opa die overleden is. Zo ontdekt Lara': 'Ons huis is een thuis' en schrijft ook haar naam op de vloer. Het verhaal, een vertaling van het Engels in het Vlaams, komt enigszins gezocht over, maar door de vrolijke in karikaturale stijl getekende illustraties biedt het verhaal voldoende lees- en kijkplezier. Er zijn veel - grappige- details in de kleurrijke tekeningen verstopt en die kunnen tijdens een voorleessessie gezocht en bekeken worden. Voorin een stamboom van de hoofdpersonen, waarbij de ouders van Lara's vader van Britse afkomst zijn. Op de schutbladen zijn familieportretten getekend. Boek maakt de thema's 'je thuis voelen' en 'herinneringen' bespreekbaar. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789493200777

Titel Mijn huis mijn thuis
Auteur Sarah Surgey
Secundaire auteur Sayani Mukherjee ; Julie Rodríquez
Type materiaal Boek
Uitgave Brugge : Van Driel Publishing, 2023
Overige gegevens .. ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 24 cm
Annotatie Kinderboekenweekuitgave - Vertaling van: My house my home
ISBN 9789493200777
PPN 439414946
Thematrefwoord Herinneringen ; Grootoonk, Anja ; Familie
Taal Nederlands