Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Zie de ander
Boek

Zie de ander een open blik op migratie ([2023])/ Annemarie Cottaar, bezorgd door Nadia Bouras, Leo Lucassen, Wim Willems

Geschiedenis van en verhalen over immigratie in Nederland, het overbruggen van de wij-zij-mentaliteit, en het geven van een gezicht aan minderheden en nieuwkomers binnen de Nederlandse maatschappij. Met zwart-witfoto's.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek over immigratie in Nederland, het overbruggen van de wij-zij-mentaliteit, en het geven van een gezicht aan minderheden en nieuwkomers binnen de Nederlandse maatschappij. Dit boek is een verzameling van essays en artikelen van de hand van de auteur, waarin ze de geschiedenis van nieuwkomers in Nederland belicht. Ze kijkt voorbij de imaginaire grenzen tussen verschillende groepen, zoals arbeidsmigranten, vluchtelingen en Nederlanders uit de voormalige koloniën. Feitelijk en invoelend geschreven. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Met zwart-witfoto's. Annemarie Cottaar (1955 - 2021) was een Nederlandse historicus. Ze was verbonden aan verschillende onderzoeksinstituten, zowel bij de Universiteit Leiden als bij de Universiteit van Amsterdam. Naast haar academische werk organiseerde ze meerdere tentoonstellingen over de door haar beschreven groepen, en stond ze aan de wieg van het Historisch Beeldarchief Migranten. Ze schreef meerdere boeken.

Specificaties

Nederlands | 9789464560541 | 284 pagina's

Titel Zie de ander : een open blik op migratie
Auteur Annemarie Cottaar
Secundaire auteur Nadia Bouras ; Leo Lucassen ; Wim Willems
Type materiaal Boek
Uitgave Zutphen : Mazirel Pers, [2023]
Overige gegevens 284 pagina's - foto's - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789464560541
PPN 438337409
Rubriekscode 328.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Immigratie; Nederland ; Multiculturele samenleving; Nederland
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Immigratie