Sekse, gender en identiteit
Boek

Sekse, gender en identiteit actuele reflecties op een eeuwige vraag (2023)/ Maria van den Muijsenbergh & Gabriel van den Brink (red.)

Reflecties op het maatschappelijk debat rondom sekse, gender en identiteit vanuit actueel oogpunt.

Aanwezigheid

Recensie

Een verdiepende essaybundel met reflecties op het maatschappelijk debat over sekse, gender en identiteit vanuit actueel oogpunt. Hoewel er al vele eeuwen wordt gedebatteerd over het onderscheid tussen man en vrouw, was de toon nog nooit zo scherp als nu. Met deze bundel stellen de auteurs zich niet ten doel om een bepaalde visie te verdedigen, maar wel om deze thematiek in kaart te brengen. De bundel bevat twee bijdragen over de derde feministische golf, perspectieven van vier vrouwen die hun loopbaan tijdens de tweede golf begonnen en twee korte teksten met een ander gezichtspunt. Helder, geëngageerd en met diepgang geschreven, met ruimte voor persoonlijke bespiegelingen. Geschikt voor geoefende lezers met verregaande interesse in (actuele) maatschappelijke vraagstukken. Met bijdragen van o.m. Maria van den Muijsenberg, Gabriël van den Brink, Angela Maas en Josephine de Vries. Het boek is onderdeel van de serie 'Annalen van het Thijmgenootschap'.

Specificaties

Nederlands | 9789463014656 | 160 pagina's

Titel Sekse, gender en identiteit : actuele reflecties op een eeuwige vraag
Secundaire auteur Maria van den Muijsenbergh ; Gabriel van den Brink
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij Eburon, 2023
Overige gegevens 160 pagina's - 21 cm
ISBN 9789463014656
PPN 439061431
Rubriekscode 308.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gender; Opstellen ; Identiteit; Opstellen ; Feminisme; Opstellen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Gender

Relaties/Serie

Annalen van het Thijmgenootschap
Boek

Annalen van het Thijmgenootschap (Vereniging tot het Bevorderen van de Beoefening der Wetenschap onder de Katholieken in Nederland, waarbij aangesloten de Vereniging voor Thomistische Wijsbegeerte) (1949-...)

vol. jrg. 111 (2023), aflevering 1
Uitgeleend