Schaduw rond het middaguur
Boek

Schaduw rond het middaguur de geschiedenis van Zuid-Azië in de twintigste eeuw (2023)/ Joya Chatterji, vertaald [uit het Engels] door Margreet de Boer, Martine Both en Cornelis van Ginneken

Historisch overzicht van Zuid-Azië in de twintigste eeuw aan de hand van de opdeling van het Brits-Indisch rijk. Met aandacht voor cultuur, technologie, de consumptiemaatschappij en de donkere kanten van de Aziatische samenleving en cultuur. Met zwart-witillustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek over de geschiedenis van Zuid-Azië in de twintigste eeuw. Zuid-Azië vormt voor een vijfde van de wereldbevolking de thuisbasis. Waar de wereldoorlogen als de twee belangrijkste kantelpunten van de twintigste eeuw worden beschouwd in het Westen, staat in Zuid-Azië de opdeling van het Brits-Indische rijk centraal. De auteur verkent niet alleen de politieke ontwikkelingen, maar ook cultuur, technologie en de consumptiemaatschappij. Ze belicht ook de donkere kanten van de Zuid-Aziatische samenleving en cultuur, die zelfs tijdens jaren van voorspoed hun stempel op de geschiedenis drukken. Met diepgang geschreven. Geschikt voor de meer geoefende lezer. Met kaarten, foto's en illustraties in zwart-wit. Joya Chatterji is hoogleraar Zuid-Aziatische geschiedenis aan Cambridge University en is als onderzoeker verbonden aan Trinity College. Sinds 2014 is ze directeur van het Centre of South Asian Studies in Cambridge. Daarnaast is ze hoofdredacteur van het tijdschrift Modern Asian Studies. Van haar hand verschenen meerdere boeken over Zuid-Azië.

Specificaties

Nederlands | 9789000364916 | 896 pagina's

Titel Schaduw rond het middaguur : de geschiedenis van Zuid-Azië in de twintigste eeuw
Auteur Joya Chatterji
Secundaire auteur Margreet de Boer ; Martine Both ; Cornelis van Ginneken
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Spectrum, 2023
Overige gegevens 896 pagina's, 16 ongenummerde pagina's platen - illustraties, kaarten - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789000364916
PPN 438458486
Rubriekscode Azië 945
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zuid-Azië; 20e eeuw
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Azië (Zuid-Azië)