De schipbreuk van The Wager
Boek

De schipbreuk van The Wager ([2023])/ David Grann, vertaald [uit het Engels] door Robert Neugarten

Reconstructie van de schipbreuk van het Britse schip HMS The Wager, dat in 1740 vertrok voor een geheime missie en in slecht weer verging. Een deel van de bemanning wist Engeland te bereiken en werd als helden onthaald; een ander deel bereikte Chili en sprak van muiterij. Met foto's en illustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een waargebeurd verhaal over de bemanning van HMS The Wager, een Brits schip dat in 1740 uit Engeland vertrok voor een geheime missie. Het schip verging in slecht weer, maar na maanden van ontberingen slaagde de bemanning erin van wrakhout een boot te maken en de zee te doorkruisen. Bij terugkomst in Engeland werden ze onthaald als helden. Echter, zes maanden later landde een ander vaartuig op de kust van Chili met drie schipbreukelingen van diezelfde HMS The Wager. Zij vertelden een heel ander verhaal van wat zich na het vergaan van het schip had afgespeeld en beschuldigden de eerder aangekomen matrozen van muiterij. Dit leidde tot een krijgsraad om te bepalen wie de waarheid sprak. Pakkend en verhalend geschreven. Met historische foto's en illustraties in kleur en zwart-wit. David Grann (New York, 1967) is een wereldberoemde Amerikaanse schrijver en journalist. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen, zoals de Anthony Awards en de George Polk prijs.

Specificaties

Nederlands | 9789021480480 | 376 pagina's

Titel De schipbreuk van The Wager
Auteur David Grann
Secundaire auteur Robert Neugarten
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Volt, [2023]
Overige gegevens 376 pagina's, 16 ongenummerde pagina's platen - illustraties - 23 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met The Robbins Office, Inc. - Ondertitel op omslag: : Een bloedstollend verhaal over muiterij, waanzin en een strijd op leven en dood - Met literatuuropgave - Vertaling van: The Wager. - (c)2023
ISBN 9789021480480
PPN 438488768
Rubriekscode 658.36
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Scheepsrampen; Zuid-Amerika; 18e eeuw ; Muiterijen
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Scheepsrampen