Hoe komt de Kerstman door de schoorsteen?
Boek

Hoe komt de Kerstman door de schoorsteen? ([2023])/ door Mac Barnett, met illustraties van Jon Klassen ; vertaald [uit het Engels] door Edward van de Vendel

Hoe komt de Kerstman eigenlijk door de schoorsteen? Kan hij zich uitrekken als een toffee? Helpen zijn rendieren hem een handje? En hoe doet hij dat als een huis helemaal geen schoorsteen heeft... Droogkomisch prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een droogkomisch prentenboek over een praktische vraag: hoe komt de Kerstman eigenlijk door de schoorsteen? In het verhaal worden verschillende mogelijkheden onderzocht: krijgt de Kerstman misschien een duwtje van zijn rendieren? Of kan hij zichzelf uitrekken als een toffee? Gaat hij eerst met zijn hoofd de schoorsteen in, of eerst met zijn billen? En hoe doet hij dat als een huis helemaal geen schoorsteen heeft? Op humoristische en vriendelijke toon geschreven. Met kunstzinnige illustraties in onverzadigde kleuren, die gemaakt zijn met gemengde technieken. Vanaf ca. 4 jaar. Mac Barnett (Californië, 1982) is een internationaal bekende Amerikaanse schrijver en jeugdauteur. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789025778057

Titel Hoe komt de Kerstman door de schoorsteen?
Auteur Mac Barnett
Secundaire auteur Jon Klassen ; Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, [2023]
Overige gegevens 31 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: How does Santa go down the chimney. - Somerville, MA : Candlewick Press, (c)2023
ISBN 9789025778057
PPN 439099366
Genre kerstverhaal
Thematrefwoord Kerstman ; Kerstmis
Taal Nederlands