Parel
Boek

Parel CeCe's verhaal (2022)/ Lucinda Riley, vertaling [uit het Engels]: Dieuwke van der Veen, Erica Disco en Kees van Weele

Zeven zussen krijgen na het overlijden van hun rijke adoptiefvader aanwijzingen over hun afkomst. Deel 4 gaat over Celaneo die in Australie op zoek gaat naar haar familiegeschiedenis.

Recensie

Vierde deel uit de succesvolle serie 'De zeven zussen', over zeven zussen die na het overlijden van hun adoptievader op zoek gaan naar hun afkomst. In dit deel volgen we de kunstzinnige CeCe (Celaneo). Zij heeft in een brief van haar overleden vader de aanwijzing gekregen om op zoek te gaan naar een vrouw genaamd Kitty Mercer. Deze Kitty, dochter van een Schotse dominee, hield meer dan een eeuw geleden een welgestelde dame gezelschap op haar reis naar Australië. In Australië trouwt Kitty met de zoon van een rijke familie die hun geld verdienen met parelvisserij. Naar aanleiding van een boek over Kitty belandt CeCe in Australië en vindt hier bij de Aborigines antwoord op vragen omtrent haar eigen ouders. Een lijvige familieroman, zo bloemrijk en gedetailleerd geschreven, dat de omgeving tot leven komt en de sympathieke karakters realistisch overkomen. Auteur doet bij elk boek diepgaand onderzoek naar de geschiedenis en cultuurhistorie van de landen die in het verhaal door de zussen worden bezocht. Dit maakt het boek boeiend en leerzaam om te lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789401618045 | 605 pagina's

Titel Parel : CeCe's verhaal
Auteur Lucinda Riley
Secundaire auteur Dieuwke van der Veen
Type materiaal Boek
Editie Veertiende druk;
Uitgave Amsterdam : Xander, 2022
Overige gegevens 605 pagina's - 23 cm
Annotatie 1e druk: 2018 - Met literatuuropgave - Vertaling van: The pearl sister. - London : Macmillan, 2017
ISBN 9789401618045
PPN 437522040
Genre romantische verhalen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De zeven zussen-serie
Boek

De zeven zussen-serie (2017-...)

vol. dl. 4
Uitgeleend
Lucinda Riley