De Ardennen
Boek

De Ardennen laat de beesten los (mei 2023)/ scenario Dobbs, tekeningen Fabrizio Fiorentino ; inkleuring Maxflan (Arancia Studio) ; vertaling [uit het Frans]: Dieter Van Tilburgh

Een Duitse tankcommandant en de bemanning van een Panther verdwalen tijdens het Ardennenoffensief in 1944 in het ijzige woud en moeten actie ondernemen, ook al is de vijand vlakbij. Ballonstrip in kleur met een achtergronddossier over het Ardennenoffensief.

Aanwezigheid

Recensie

Een historisch stripverhaal over het Ardennenoffensief in 1944-1945, waarbij de inzet van tanks een belangrijke rol speelde. 1944. Sinds de landing in Normandië zijn de Duitse troepen genoodzaakt om te kiezen voor een defensieve strategie. Tegen het advies van enkele raadgevers in beraamt Hitler een plan voor een tegenoffensief om de haven van Antwerpen in handen te krijgen. Eind december trekt een krijgsmacht in het geheim door de Ardennen en zaait paniek en verwarring bij de geallieerden. Een Duitse tankcommandant en de bemanning van zijn Panther verdwalen in het woud en moeten actie ondernemen. Zijn het pantser en het kanon van het voertuig opgewassen tegen de overmacht van de vijand en het onherbergzame terrein? 'De Ardennen' is geschreven in directe stijl met aandacht voor historische accuratesse en bevat een uitgebreide informatieve toelichting. De strip is getekend in de stijl van een actiefilm, met veel gebruik van donkere groen- en bruintinten. De strip maakt deel uit van de serie 'De grote veldslagen: tanks'.

Specificaties

Nederlands | 9789463943963 | 55 pagina's

Titel De Ardennen : laat de beesten los
Uniforme titel 1944 - De Ardennen De Ardennen
Auteur Fabrizio Fiorentino
Instelling /Studio Arancia, Turijn
Secundaire auteur Dobbs ; Maxflan" ; Dieter Van Tilburgh
Type materiaal Boek
Uitgave Genk : Uitgeverij Daedalus, mei 2023
Overige gegevens 55 pagina's, 8 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Rugtitel: 1944 - De Ardennen - Vertaling van: Les Ardennes : lachez les fauves. - Editions Glénat, (c)2023. - (Les grandes batailles de chars)
ISBN 9789463943963
PPN 439551188
Genre stripverhaal - oorlogsroman
Thematrefwoord Ardennenoffensief (1944) ; Tanks
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De grote veldslagen: tanks
Boek

De grote veldslagen: tanks (2022-...)

vol. 2
Uitgeleend