Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Sssst... Dat mag je niet zeggen!
Boek

Sssst... Dat mag je niet zeggen! hoe we jonge kinderen zonder vooroordelen kunnen opvoeden, en waarom dat dringend nodig is. (juni 2023)/ Eva Dierickx, Kato Luyckx & Zarissa Windzak, eindredactie: Elselien Dijkstra

Inspiratie voor een antiracistische, genderbewuste, inclusieve en body positieve opvoeding van kinderen tussen de nul en zeven jaar. Met kleurenillustraties.

Aanwezigheid

  • In bestelling

Recensie

Een boek met inspiratie voor een sociaal rechtvaardige opvoeding van kinderen tussen de nul en zeven jaar. Het boek belicht hoe jonge kinderen verschillen waarnemen en vooroordelen ontwikkelen over zaken zoals huidskleur, gender, beperkingen en lichaamsbouw. Het stelt dat deze vooroordelen niet onschuldig zijn en invloed hebben op hun wereldbeeld en zelfbeeld, nu en in de toekomst. Het boek biedt wetenschappelijke inzichten, herkenbare voorbeelden, checklists, tools en praktijkgerichte tips om te helpen bij het opvoeden van kinderen op een antiracistische, genderbewuste, inclusieve en body positieve manier. Helder en toegankelijk geschreven. Gericht op ouders, opvoeders, leerkrachten en anderen die met jonge kinderen werken of in contact komen. Met kleurenfoto's en illustraties. Eva Dierickx is kleuterleerkracht, onderwijskundige, onderzoeker en lerarenopleider. Kato Luyckx is onderwijskundige, lerarenopleider en praktijkonderzoeker. Zarissa Windzak is eigenaar van een inclusieve webwinkel voor speelgoed en kinderliteratuur.

Specificaties

Nederlands | 9789072201140 | 230 pagina's

Titel Sssst... Dat mag je niet zeggen! : hoe we jonge kinderen zonder vooroordelen kunnen opvoeden, en waarom dat dringend nodig is.
Auteur Eva Dierickx
Secundaire auteur Kato Luyckx ; Zarissa Windzak ; Elselien Dijkstra
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Gent : Owl Press, juni 2023
Overige gegevens 230 pagina's - foto's - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789072201140
PPN 440047897
Rubriekscode 433.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Opvoeding ; Antiracisme ; Vooroordelen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Opvoeding