Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Amsterdam in bijna 80 boeken
Boek

Amsterdam in bijna 80 boeken van Vondel tot Isik ([2023])/ Geert Mak, René van Stipriaan, Marita Mathijsen, Guus Luijters en Emile Brugman

De geschiedenis van de Amsterdam aan de hand van boeken van bekende en onbekende schrijvers. Met foto's en illustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek over de literatuurgeschiedenis van Amsterdam. Het boek beschrijft Amsterdam door de lens van zijn meest prominente boeken, van bekende klassiekers tot vergeten parels, en van verschillende tijdperken en wijken. Het bevat verhalen van geliefde Nederlandse auteurs, van Joost van den Vondel tot Murat Isik en van Nescio tot Renate Rubinstein. Het boek illustreert hoe de geschiedenis zich manifesteert in de literatuur, en biedt een toegankelijke benadering van de geschiedenis van Amsterdam als de 'boekenhoofdstad' van Nederland. Helder en aansprekend geschreven. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Met foto's en illustraties in kleur en zwart-wit. Geert Mak (Vlaardingen, 1946) is een wereldberoemde Nederlandse schrijver, jurist en historicus. Hij schreef vele boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Gouden Ganzenveer, de Groeneveldprijs en de Henriette Roland Holst-prijs.

Specificaties

Nederlands | 9789045048574 | 359 pagina's

Titel Amsterdam in bijna 80 boeken : van Vondel tot Isik
Auteur Geert Mak
Secundaire auteur René van Stipriaan ; Marita Mathijsen ; Guus Luijters ; Emile Brugman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Atlas Contact, [2023]
Overige gegevens 359 pagina's - illustraties - 23 cm
ISBN 9789045048574
PPN 438349784
Rubriekscode 824
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Amsterdam; Letterkunde; Geschiedenis
PIM Rubriek Schrijvers en Boeken
PIM Trefwoord Amsterdam