Atlas van de grenzen
Boek

Atlas van de grenzen over muren, conflicten en onzichtbare scheidingslijnen ([2023])/ Bruno Tertrais, Delphine Papin, redactie Geoffroy Fauchier-Magnan ; idee Bruno Tertrais ; cartografie Xamartin Laborde ; eindredactie Amel Mouhal ; vertaling [uit het Frans] Koen Driessens, Els Peeters

Atlas met informatie over grenzen, conflicten en onzichtbare scheidingslijnen tussen landen en volken over de hele wereld. Met infographics en kaarten in kleur.

Aanwezigheid

Recensie

Een atlas met kaarten en informatie over grenzen, conflicten en onzichtbare scheidingslijnen tussen landen en volken over de hele wereld. Grenzen hebben niet alleen de geschiedenis vormgegeven, ze zijn nog steeds alomtegenwoordig. Dit boek brengt de meest fascinerende en conflictueuze scheidingslijnen in kaart, van de streng bewaakte grens tussen Israël en Palestina, via de Belgische mini-enclave op Nederlands grondgebied, Baarle-Hertog, tot de enige grens die vanuit de ruimte te zien is. Meer dan zestig nauwkeurige kaarten en infographics geven duiding bij de belangrijkste natuurlijke en kunstmatige grenzen die onze wereld tekenen. Informatief en aansprekend geschreven. Met afbeeldingen en kaarten in kleur. Voor een brede tot geoefende lezersgroep. Delphine Papin is doctor aan het Franse Instituut van de geopolitiek en leidt de data-afdeling van de krant Le Monde. Bruno Tertrais is adjunct-directeur van de Fondation pour la recherche stratégique, een belangrijke denktank inzake internationale veiligheidskwesties.

Specificaties

Nederlands | 9789401491013 | 176 pagina's

Titel Atlas van de grenzen : over muren, conflicten en onzichtbare scheidingslijnen
Auteur Bruno Tertrais
Secundaire auteur Delphine Papin ; Geoffroy Fauchier-Magnan ; Xamartin Laborde ; Koen Driessens
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2023]
Overige gegevens 176 pagina's - illustraties - 25 × 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: L'atlas des frontières. - Les Arènes, (c)2021
ISBN 9789401491013
PPN 439468159
Rubriekscode 950.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Grenzen; Atlassen ; Internationale politiek; Atlassen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Grenzen