Fluisterburcht
Boek

Fluisterburcht (oktober 2023)/ Jennifer Murgia, vertaling [uit het Engels]: Anneleen Olbrechts ; tekstredactie: Berry Minkman & Britt Zwijnenberg

Rune gaat op zoek naar de oorzaak van de duisternis die over kasteel Pyrmont lijkt te zijn gevallen. Diep in de burcht ontdekt ze herinneringen aan vroeger tijden. Ze besluit zich te verdiepen in de mogelijkheden van de magie om een remedie te vinden tegen de duisternis. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een historische fantasyroman over de geheimen van een 17e-eeuwse burcht. Beieren, 1627. Nu ze kasteel Pyrmont heeft geërfd, leidt Rune een vredig leven. Maar naarmate de dagen kouder worden, lonken de geheimen van de burcht en lijkt er iets duisters te zijn ontwaakt. Diep in de duisternis van de burcht vindt Rune een afgesloten kamer vol herinneringen aan vroeger tijden: planken vol kruiken, specimens, rottende vloeistoffen en boekrollen met spreuken. Rune begint zich te verdiepen in alle mogelijkheden van magie, in de hoop een remedie te vinden voor de duisternis die het kasteel overvalt. Wat als de oplossing in het donkere bos ligt dat ze ooit haar thuis noemde - en bij de jongen die ze dacht te kennen? 'Fluisterburcht' is geschreven in een prettig leesbare stijl vanuit het ik-perspectief van Rune. Voor liefhebbers van fantasyverhalen met sterke vrouwelijke hoofdpersonages. Met een kaart in zwart-wit. Vanaf ca. 15 jaar. Jennifer Murgia (1971) is een Amerikaanse schrijfster van young adult-romans. 'Fluisterburcht' is het vervolg op 'Fluisterwoud'*.

Specificaties

Nederlands | 9789493265608 | 222 pagina's

Titel Fluisterburcht
Auteur Jennifer Murgia
Secundaire auteur Anneleen Olbrechts ; Britt Zwijnenberg ; Berry Minkman
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Utrecht] : Dutch Venture Publishing, oktober 2023
Overige gegevens 222 pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Castle of sighs. - (c)2023 - Vervolg op: Fluisterwoud
ISBN 9789493265608
PPN 439002117
Genre science-fiction - historische roman
Thematrefwoord Kastelen ; Magie ; Weeskinderen ; Beieren; 17e eeuw
Taal Nederlands