Het grote boek over dinosauriers
Boek

Het grote boek over dinosauriers ([2023])/ door Sandra Laboucarie, illustraties van Benjamin Becue; vertaling [uit het Frans]: James Vandermeersch.

Recensie

Dit boek is het nieuwste deel in de reeks Het grote boek over... waarin al titels verschenen zijn over verschillende dieren, water en voertuigen. Dino's zijn bij de jeugd razend populair waardoor er al vele uitgaven op de markt zijn. De kracht van dit boek zijn de meer dan vijftig bewegende elementen, flapjes en pop-ups. Deze zijn op een eenvoudige en speelse manier getekend, waarbij de details niet vergeten zijn. De vele interssante weetjes zorgen voor een grote hoeveelheid informatie. Deze wordt weergegeven in korte tekstblokjes. Het taalgebruik is eenvoudig maar voor de jongsten is begeleiding van een volwassene noodzakelijk. Wanneer er vragen worden gesteld zijn de antwoorden vaak te vinden bij de bewegende delen. De inhoud is verdeeld in periodes en soorten dino's. Doordat de auteur ruggespraak heeft gehouden met een gerenormeerde paleontoloog is de wetenschappelijke waarde gegarandeerd. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002278211

Titel Het grote boek over dinosauriers
Auteur Sandra Laboucarie
Secundaire auteur Benjamin Bécue ; James Vandermeersch
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Davidsfonds Infodok, [2023]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 34 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Meer dan 50 flapjes, pop-ups en bewegende elementen! - Vertaling van: Le grand livre animé des dinosaures - Montrouge : Bayard Éditions, (c)2023
ISBN 9789002278211
PPN 440051274
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Beweegbare boeken ; Dinosaurussen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen