Hoe migratie echt werkt
Boek

Hoe migratie echt werkt het ware verhaal over migratie aan de hand van 22 mythen (2023)/ Hein de Haas, vertaald [uit het Engels] door Alexander van Kesteren

Verhandeling over migratie en de effecten ervan aan de hand van tweeëntwintig migratiemythen van zowel linkse als rechtse aard.

Aanwezigheid

Recensie

Een informatief boek over migratie en de effecten ervan. Al jaren zorgt het debat over migratie voor verdeeldheid binnen de wereldpolitiek en inmiddels lijkt de kloof groter dan ooit. Het boek confronteert de lezer met de feiten achter de krantenkoppen en de beweringen van politici over migratie. Op basis van 30 jaar onderzoek ontkracht de auteur 22 hardnekkige migratiemythen van zowel linkse als rechtse aard. Met hoofdstukken over migratiepropaganda, immigratie als bedreiging en immigratie als oplossing. Helder en informatief geschreven. Geschikt voor de meer geoefende lezer. Hein de Haas is socioloog, geograaf en migratieonderzoeker. Tussen 2006 en 2015 was hij onderzoeker aan en mededirecteur van het International Migration Institute (IMI) aan de Universiteit van Oxford. Momenteel is hij hoogleraar Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam, van waaruit hij leiding blijft geven aan het IMI. Daarnaast is hij buitengewoon hoogleraar Migratie en Ontwikkeling aan de Universiteit Maastricht.

Specificaties

Nederlands | 9789000386857 | 519 pagina's

Titel Hoe migratie echt werkt : het ware verhaal over migratie aan de hand van 22 mythen
Auteur Hein de Haas
Secundaire auteur Alexander van Kesteren
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Spectrum, 2023
Overige gegevens 519 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: How migration really works. - Viking, (c)2023
ISBN 9789000386857
PPN 438458540
Rubriekscode 302.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Migratie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Migratie