Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Bonne route!
Boek

Bonne route! te voet met tent en ezel van Eiffeltoren naar Martinitoren (september 2022)/ Tjerk Ridder, redactie: Ap van Rijsoort en Lara Bresser

Persoonlijk verslag van een drie maanden durende pelgrimstocht over het Martinuspad, van Parijs naar Groningen. Met kleurenfoto's.

Recensie

Een persoonlijk reisverhaal over een pelgrimstocht over het Martinuspad, van Parijs naar Groningen. Tjerk loopt de route niet alleen, ezel Lodewijk wandelt met hem mee. Ze moeten elke dag een slaapplaats, eten en drinken voor man en ezel zien te vinden en ze zijn overgeleverd aan de welwillendheid van mensen onderweg. Onderweg door Frankrijk, België en Nederland ontmoet hij de elementen, het tempo van de tijd, overweldigende saamhorigheid, maar bovenal zichzelf. De weg naar huis is lang, kwetsbaar en grensverleggend. Vlot en toegankelijk geschreven. Met kaarten en foto's in kleur. Tjerk Ridder is theatermaker, singer-songwriter en schrijver. Zijn reizen door Europa mondden uit in theatervoorstellingen, boeken en songs. Hij ontving de Pax Duif voor het verbinden van mensen en het tonen van solidariteit, en uit handen van Sharon Dijksma, burgemeester van Utrecht Le Prix de Partage Européen, een prijs van de Europese culturele route Saint Martin de Tours.

Specificaties

Nederlands | 9789493282858 | 213 pagina's

Titel Bonne route! : te voet met tent en ezel van Eiffeltoren naar Martinitoren
Auteur Tjerk Ridder
Secundaire auteur Ap van Rijsoort
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Baarn] : S2Uitgevers, september 2022
Overige gegevens 213 pagina's - illustraties - 16 × 31 cm
ISBN 9789493282858
PPN 436816881
Rubriekscode Europa 992
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wandeltochten; Europa
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Europa