De kleine astronauten redden de dieren
Boek

De kleine astronauten redden de dieren (2023)/ André Kuipers, met illustraties van Paco Vink ; tekst André en Helen Kuipers

De astronauten Valentina en André zien vanuit hun ruimtestation dat de dieren op aarde in nood zijn. Samen met de rangers Stella en haar opa zetten ze alles op alles om dieren te helpen. Met kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een spannend kinderboek vol avontuur, dieren en ruimtevaart. Het verhaal gaat over de astronauten André en Valentina die vanuit hun ruimtestation dieren op aarde redden. Ze zien een dolfijn die verstrikt is geraakt in een net en een panda die is verdwaald door ontbossing. Ze werken samen met hun vriendin Stella en haar opa, die als ranger op aarde werken. Samen zetten ze alles op alles om dieren te helpen. In opgewekte stijl geschreven. Met vrolijke kleurenillustraties en speelse typografie. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar. André Kuipers (Amsterdam, 1958) is een Nederlandse ruimtevaarder, arts en academisch docent. Hij schreef tientallen boeken. Kuipers was de eerste Nederlandse astronaut die twee keer naar de ruimte vloog. Hij woonde en werkte 204 dagen in het internationale ruimtestation ISS. Dit boek maakt deel uit van de serie 'De Kleine Astronauten'. Dit verhaal is gebaseerd op een aantal eerder verschenen verhalen uit het Rangers Junior magazine van het Wereld Natuur Fonds.

Specificaties

Nederlands | 9789493236912

Titel De kleine astronauten redden de dieren
Uniforme titel André Kuipers en de kleine astronauten
Auteur André Kuipers
Secundaire auteur Helen Kuipers ; Paco Vink
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Witte Leeuw, 2023
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt in logo: André Kuipers en de kleine astronauten
ISBN 9789493236912
PPN 439092884
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Ruimtevaart ; Heelal ; Dieren ; Reddingsoperaties ; Voorleesboeken
Taal Nederlands