Dromenvanger
Boek

Dromenvanger (2023)/ Unni Lindell, vertaald [uit het Noors] door Carla Joustra en Janke Klok

Een door chaotische gezinsverhoudingen gekwelde politie-inspecteur staat voor de welhaast onmogelijke taak de bizarre moorden op twee jonge vrouwen in een voorstad van Oslo op te lossen.

Aanwezigheid

Recensie

De door de veelzijdige Noorse schrijfster (1957) in haar eerste policier 'Het dertiende sterrenbeeld' gewekte verwachtingen zijn uitgekomen! In deze, door sociaal realisme en psychologie gekenmerkte roman beschrijft zij meeslepend - met vele personages en veel gevoel voor taalnuances - het dagelijkse leven van routine, angst en eenzaamheid bij de afdeling moordzaken van het politiedistrict Oslo. De held is wederom de door ingewikkelde familiaire verhoudingen gekwelde inspecteur Cato Isaksen. Na een bezoek aan de herfsttentoonstelling in het Kunstenaarshuis verdwijnt de negentienjarige Therese, die de volgende dag vermoord teruggevonden wordt. Ondertussen maakt de lezer kennis met de moordenaar, een psychopaat met 'zelfinzicht', die het uitgerukte haar van zijn slachtoffers in zijn dromenvanger vlecht. In een race tegen de tijd en de uitputting pogen Cato en zijn collega's de bizarre moord op inmiddels twee jonge vrouwen op te lossen. Een werkelijk goed geschreven thriller in de beste Scandinavische traditie! In Noorwegen bekroond met de Riverton-prijs voor de beste Noorse thriller van 2000. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789021481692 | 382 pagina's

Titel Dromenvanger
Auteur Unni Lindell
Secundaire auteur Carla Joustra ; Janke Klok
Type materiaal Boek
Editie Zesde druk;
Uitgave Amsterdam : Volt, 2023
Overige gegevens 382 pagina's - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Baarn : Signature, 2000 - Vertaling van: Drømmefangeren. - Oslo : Aschehoug, (c)1999
ISBN 9789021481692
PPN 438823036
Genre thriller - psychologische roman
Taal Nederlands