Gevechten in de woestijn
Boek

Gevechten in de woestijn roman ([2023])/ José Emilio Pacheco, vertaald uit het Spaans door Arie van der Wal ; met een voorwoord van Valeria Luiselli en Mariana Luiselli

Een Mexicaanse jongen ziet de samenleving om hem heen in rap tempo veranderen. Op het schoolplein worden de oorlogen uit de krant nagespeeld. Zijn onbezorgde jeugd wordt opgeschrikt door de intense verliefdheid die hij ervaart wanneer hij de moeder van een vriend ontmoet.

Aanwezigheid

Recensie

Een literaire roman over een Mexicaanse jongen die de wereld om zich heen snel ziet veranderen. Het verhaal volgt de achtjarige Oscar, die getuige is van de snelle modernisering van Mexico, met de aanleg van snelwegen en de opkomst van fabrieken. Op het schoolplein speelt hij met zijn vrienden de oorlogen na die in de kranten staan. Zijn onbezorgde jeugd wordt echter verstoord door de intense verliefdheid die hij voelt voor de moeder van zijn vriend Jim. Het boek biedt naast een coming-of-ageverhaal ook een scherpe analyse van een land waar zowel liefde als geweld nooit ver weg is. In talige en lichtvoetige stijl geschreven. Met name geschikt voor een literaire lezersgroep. José Emilio Pacheco (Mexico-Stad, 1939 - Mexico-Stad, 2014) was schrijver, scenarioschrijver, dichter en zanger. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen, zoals de Alfonso Reyes International Prize, de Golden Wreath en de Xavier Villaurrutia Award. 'Gevechten in de woestijn' werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1981.

Specificaties

Nederlands | 9789083274386 | 99 pagina's

Titel Gevechten in de woestijn : roman
Auteur José Emilio Pacheco
Secundaire auteur Arie van der Wal ; Valeria Luiselli
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Koppernik, [2023]
Overige gegevens 99 pagina's - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Las Batallas en el desierto
ISBN 9789083274386
PPN 437460118
Genre kinderleven - sociale roman
Thematrefwoord Mexico ; Maatschappelijke veranderingen ; Liefde
Taal Nederlands