Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Evolutionair leiderschap
Boek

Evolutionair leiderschap over Ubuntu, moedigere leiders en organisaties die ertoe willen doen (augustus 2023)/ Leontine van Hooft, redactie en auteursbegeleiding: Carlie van Tongeren

Praktische adviezen aan managers en leidinggevenden op basis van de Afrikaanse Ubuntu-filosofie, waarbij wordt uitgegaan van welzijn in plaats van welvaart.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek over wat de Ubuntu-filosofie kan betekenen voor organisaties. Het boek belicht de eeuwenoude Afrikaanse leer over menselijkheid en verbinding, en hoe deze toegepast kan worden in management en leiderschap. Het stelt dat toekomstige relevante organisaties de huidige uitdagingen alleen kunnen aangaan door een andere denk- en werkwijze, gericht op welzijn in plaats van welvaart. Het benadrukt verbinding met elkaar en de omgeving, in plaats van individualisme. Het boek biedt tien lessen en praktijkvoorbeelden van over de hele wereld om te laten zien hoe Ubuntu kan bijdragen aan organisaties die verandering willen realiseren. In een prettige, kalme stijl geschreven. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Leontine van Hooft is een Nederlandse auteur, corporate antropoloog en openbaar spreker. Ze bekleedt diverse bestuursfuncties en is gastdocent aan o.a. de Hogeschool voor Wijsbegeerte.

Specificaties

Nederlands | 9789089656940 | 127 pagina's

Titel Evolutionair leiderschap : over Ubuntu, moedigere leiders en organisaties die ertoe willen doen
Auteur Leontine van Hooft
Secundaire auteur Carlie van Tongeren
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Amsterdam : Van Duuren Management, augustus 2023
Overige gegevens 127 pagina's - illustratie - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789089656940
PPN 438515293
Rubriekscode 366.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ubuntu (filosofie) ; Organisatieontwikkeling ; Organisatiepsychologie
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Filosofie