Het geheim van de vallei
Boek

Het geheim van de vallei ([2023])/ Lesley Parr, vertaald [uit het Engels] door Michiel Nijenhuis

1939. De Londense broertjes Jimmy (12) en Ronnie (6) worden voor hun veiligheid ondergebracht in het dorpje Llabryn in Wales. Ronnie vindt snel zijn draai, maar Jimmy voelt zich eenzaam. Tot hij op een dag een schedel vindt in een holle boom. Welk geheim verbergt Llabryn? Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een jeugdroman over de Tweede Wereldoorlog, de band tussen broers en het vinden van een eigen plek. In september 1939 worden Jimmy, zijn broertje Ronnie en andere kinderen uit hun buurt in Londen geëvacueerd naar het dorp Llanbryn in Wales vanwege dreigende Duitse bombardementen. Ronnie voelt zich al snel thuis, maar Jimmy heeft moeite om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving. Hij voelt zich eenzaam als zijn beste vriend nieuwe vrienden maakt en hem negeert. Zijn leven neemt een wending als hij een schedel vindt in een holle boom. Wat voor geheim verbergt Llanbryn? Tijdens zijn zoektocht naar de waarheid sluit hij vriendschap met een meisje. Wat ze samen ontdekken, verandert alles. 'Het geheim van de vallei' is soepel en invoelend geschreven. Bij ieder hoofdstuk staat een zwart-wittekening van de boom, waar gaandeweg steeds meer voorwerpen in verschijnen. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021684567 | 280 pagina's

Titel Het geheim van de vallei
Auteur Lesley Parr
Secundaire auteur Michiel Nijenhuis ; David Dean
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2023]
Overige gegevens 280 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Illustraties: David Dean - Vertaling van: The valley of lost secrets. - London : Bloomsbury Publishing Plc., (c)2021
ISBN 9789021684567
PPN 438462645
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Engeland; Wereldoorlog II ; Vriendschap ; Puberteit ; Pleegouders
Taal Nederlands