De zaak van de verloren voetbal
Boek

De zaak van de verloren voetbal ([2023])/ Marcus Rashford, geschreven met Alex Falase-Koya ; geïllustreerd door Marta Kissi ; vertaling [uit het Engels]: Sandra C. Hessels ; redactie en productie: Vitataal

Als de 12-jarige Marcus zijn favoriete voetbal op het schoolplein over het hek schopt, verdwijnt deze spoorloos. Dan krijgt hij een mysterieus briefje met een uitnodiging om zich aan te sluiten bij de ontbijtclubdetectives. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een avonturenverhaal over dingen die verdwijnen op school. Wanneer de twaalfjarige Marcus zijn voetbal over het schoolhek schopt, verdwijnt deze spoorloos. Hij ontvangt een mysterieus briefje met een uitnodiging van de ontbijtclubdetectives, een groep vrienden die beweren hem te kunnen helpen zijn bal terug te krijgen. Tijdens hun zoektocht stuiten ze op verrassende aanwijzingen en ontdekken ze dat er iets vreemds gaande is achter de schutting van de school. Spannend en lichtvoetig geschreven. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar. Marcus Rashford (Manchester, 1997) is een Britse profvoetballer en filantroop. Alex Falase-Koya is een Britse jeugdschrijver. Hij won de Spread the Word - London Writers Award 2019 voor jeugd- en Young Adult-literatuur. Samen met Marcus Rashford schreef hij diens kinderboekendebuut 'De ontbijtclubdetectives'.

Specificaties

Nederlands | 9789048321452 | 254 pagina's

Titel De zaak van de verloren voetbal
Auteur Marcus Rashford
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Alex Falase-Koya ; Marta Kissi ; Sandra C. Hessels
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2023]
Overige gegevens 254 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The beast beyond the fence. - London : Macmillan Children's Books, 2022. - (The breakfast club adventures)
ISBN 9789048321452
PPN 439010519
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Verdwijningen ; Clubs ; Zoektochten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De ontbijtclub detectives
Boek

De ontbijtclub detectives (2023-...)

vol.
Uitgeleend
Marcus Rashford