De politie en de brandweer
Boek

De politie en de brandweer (2023)/ Liesbet Slegers

Wat zijn de taken van de politie en brandweer? Lees hoe de poltie boeven vangt en het verkeer regelt. En ontdek wat de brandweer nog meer doet dan brandjes blussen. Vrij groot prentvertelling met kleine en paginagrote schilderingen in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bundeling van 'De politie'** (9e herziende dr., 2022) en 'De brandweer'* (11e herziende dr., 2022) waarbij gelijk opvalt dat de titels zijn aangepast cq. neutraler zijn geworden, zonder het woord man erin. Informatief prentenboek in vrij groot formaat waarin kinderen een goed beeld krijgen van het werk van de politie en de brandweer. De vormgeving is hetzelfde gebleven, met op de linkerpagina's een korte beschrijvende tekst en een kleine kleurenillustratie en paginagrote kleurenillustraties die de gehele rechterpagina vullen. De illustraties bevatten dikomlijnde figuren, ingekleurd met gouache. Op de gestileerde tekeningen, met bolle gezichten, wordt de expressie weergegeven met enkele streepjes en puntjes. Samen met het vrolijke kleurenpalet zien ze er aantrekkelijk uit en zullen ze jonge kinderen aanspreken. Behalve de titel zijn ook de teksten wat genderneutraler, met aanduidingen als brandweerlui en de politie. Op de illustraties is diversiteit zichtbaar. Achterin staan enkele zoekopdrachten over zowel de politie als de brandweer. In dezelfde opzet verschenen al vele titels over allerlei beroepen. Gezien het grote formaat ook goed te gebruiken in groepsverband, op school of in de kinderopvang. Stevige en inhoudelijk sympathieke uitgave voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044843408

Titel De politie en de brandweer
Uniforme titel De brandweer
Auteur Liesbet Slegers
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, 2023
Overige gegevens 58 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Clavis informatief - Verzamelbundel van deze twee herwerkte titels - 1e druk: Alkmaar : Clavis, (c)2023. - Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Clavis, 2008, 2007
ISBN 9789044843408
PPN 440077516
Rubriekscode 395.74
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Politieagenten ; Brandweermannen
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Politie