A winter's promise
Boek

A winter's promise (2022)/ Christelle Dabos, translated from the French by Hildegarde Serle

Ophelia woont met haar familie op de zwevende ark Anima. Ze leidt een rustig leven, ondanks haar bijzondere gaven waardoor ze door spiegels kan reizen en de geschiedenis van voorwerpen kan lezen. Als ze wordt uitgehuwelijkt aan Thorn van de Drakenclan belandt ze in een gevaarlijk politiek steekspel. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ophelia woont samen met haar familie op de zwevende ark Anima. Een ark is een wereld in het universum, een soort van stad. Ophelia is onhandig, slim en een beetje saai. Haar gave om met haar handen voorwerpen te 'lezen' en terug te gaan in de geschiedenis, is, evenals het kunnen reizen via spiegels, een opmerkelijk talent. Ze pakt alle voorwerpen het liefst met handschoenen. Ze kan van elk object de geschiedenis lezen en achterhalen van wie het is geweest. Tot ze onverwacht wordt uitgehuwelijkt aan Thorn, een introvert lid van de drakenclan, leidt ze een rustig leventje. Op de ijzige ark Pool komt ze terecht in een politiek steekspel dat voor alle arken, maar vooral voor haar thuis Anima, ernstige gevolgen heeft. De soepele schrijfstijl geeft de lezer direct toegang tot deze markante fantasywereld. Scherpe, herkenbare karakters, humor en avontuur. Met onverwachte wendingen in het scenario. De oorspronkelijke Franstalige, succesvolle young adultserie serie bestaat uit vier delen die inmiddels allemaal al vertaald zijn. Een fantasy bestseller. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 9781787701809 | 447 pagina's

Titel A winter's promise
Auteur Christelle Dabos
Secundaire auteur Hildegarde Serle
Type materiaal Boek
Editie Seventh printing;
Uitgave New York : Europa Editions, 2022
Overige gegevens 447 pagina's - kaart - 23 cm
Annotatie 1e druk Engelse uitgave: 2018 - Vertaling van: Les fiancés de l'hiver. - Paris : Gallimard Jeunesse, (c)2013. - (La Passe-miroir ; livre 1)
ISBN 9781787701809
PPN 440050057
Genre science-fiction
Thematrefwoord Paranormale verschijnselen ; Gedwongen huwelijk ; Macht
Taal Engels

Relaties/Serie

The mirror visitor
Boek

The mirror visitor (2020-...)

vol. bk. 1
Uitgeleend
Christelle Dabos