Jij bent mijn knuffelbeestje
Boek

Jij bent mijn knuffelbeestje ([2023])/ geillustreerd door Natalie Marshall, tekst door Nicola Edwards ; vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; Redactie en productie: Vitataal

Alle ouders zijn dol op hun kinderen. Ook de kriebelbeestjes in dit prentenboek. Zoet voorleesverhaaltje op rijm voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit hardkartonnen prentenboek (vierkant met afgeronde hoeken) staat de liefde van een ouder voor zijn of haar kind centraal. Het verhaal is op rijm en wordt geïllustreerd met behulp van insecten. Knuffelbeestje is dan ook een leuke knipoog naar kriebelbeestje. De tekst is op rijm en staat verspreid over achttien ongenummerde pagina's. Deze pagina's horen telkens als twee spreads bij elkaar. In de eerste spread is één enkel insect te zien door een uitsparing in de spread. Als de bladzijde wordt omgeslagen, blijkt dit het kindje te zijn, dat op de volgende spread verhoogd is aangebracht. Dit geeft een grappig 3D effect, dat direct de motorische ervaring van jonge lezers kan stimuleren. De tekst heeft een natuurlijk ritme en kloppende rijm, waardoor het vloeiend voorleest. De tekst stimuleert het complimenteren en knuffelen van het jongere kind tijdens het voorlezen. De illustraties zijn met de computer gemaakt en hebben heldere, vrolijke kleuren en zullen de beoogde doelgroep zeker aanspreken. De figuren zijn enigszins vereenvoudigd en illustratief van aard. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048321247

Titel Jij bent mijn knuffelbeestje
Auteur Natalie Marshall
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Nicola Edwards ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2023]
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Vertaling van: You're my little cuddle bug. - Londen : Little Tiger, 2018
ISBN 9789048321247
PPN 438416716
Thematrefwoord Rijmvertellingen ; Insecten ; Vlinders
Taal Nederlands