Hoe kweek je een draak?
Boek

Hoe kweek je een draak? ([2023])/ tekst van Rachel Morrisroe, met illustraties van Steven Lenton ; Nederlandse tekst [uit het Engels] van Maria van Donkelaar

In dit prentenboek worden drakenzaadjes geleverd bij een magisch plantenparadijs. Er is echter een probleempje, de draken moeten getraind worden. Laat dat maar aan Sara over. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sara helpt meneer Potje in zijn Plantenparadijs, waar ook het kleine eenhoorntje Spruit rondloopt. Er wordt een heel speciaal pakketje bezorgd: drakenzaad! Ookal waarschuwt de gebruiksaanwijzing voor de nodige gevaren, er gaat heel wat mis als de draakjes, in allerlei kleuren en maten, uit de potjes komen. Binnen de kortste keren brengen alle klanten ze weer terug. Dat vraagt om een heropvoeding en laat dat maar aan Sara over. De drukke, gedetailleerd illustraties in een zwierige stijl en rijke pasteltinten verbeelden exact wat er in het op rijm vertelde verhaal gebeurt, en dat is veel. Hiermee laat het boek - hoewel fantasievol - weinig over aan de eigen fantasie. Met voorin informatie over de Engelse auteur en illustrator en achterin vijf interactieve voorleestips. Eerder verscheen van dezelfde auteur: Hoe kweek je een eenhoorn?* Leuk voorlezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051169713

Titel Hoe kweek je een draak?
Auteur Rachel Morrisroe
Secundaire auteur Steven Lenton ; Maria van Donkelaar
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2023]
Overige gegevens 37 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaling van: How to grow a dragon. - Puffin Books, 2023
ISBN 9789051169713
PPN 438474600
Thematrefwoord draken ; Kattenkwaad ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands