Celestin
Boek

Celestin (juni 2023)/ scenario Lylian, tekeningen James Christ ; artistieke leiding/storyboard/cover Paul Drouin ; inkleuring Lorien ; vertaling [uit het Frans]: Dieter Van Tilburgh

De kinderen met bovennatuurlijke vermogens moeten de planeet beschermen tegen Alyphar en zijn cerberussen, die een spoor van geweld en vernieling achterlaten. Celestin begrijpt instinctief de werking van machines en bouwt in het geheim een krachtige robot. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 11 jaar.

Recensie

Het vierde deel* van de stripreeks 'De Reuzen', waarin het lot van de planeet in handen is van kinderen met buitengewone natuurlijke vermogens. In dit deel is Calvin Crossland ontmaskerd: hij is officieel erkend als internationaal misdadiger en hij probeert zich niet eens meer te verschuilen. Alyphar en zijn cerberussen worden naar alle uithoeken van de planeet gestuurd om te vernielen en te doden. Gelukkig doen de kinderen er alles aan om zijn duivelse plannen te verijdelen. Op hetzelfde moment, in Congo, werkt Celestin met zijn moeder in de mijn. Hij is ongelooflijk getalenteerd en begrijpt instinctief de werking van machines. Met zijn vrienden heeft hij, in het geheim, een robot gebouwd die nog op een onderdeel wacht om te ontwaken. Ballonstrip in kleur in een levendige stijl waarbij rijkelijk gebruik wordt gemaakt van het contrast tussen licht en schaduw. Bevat enkele gewelddadige scènes. Vanaf ca. 11 jaar. Lylian (1975) is een Franse stripscenarist. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789463946209 | 52 pagina's

Titel Celestin
Auteur James Christ
Secundaire auteur Lylian ; Paul Drouin ; Lorien" ; Dieter Van Tilburgh
Type materiaal Boek
Editie 1ste druk;
Uitgave Genk : Uitgeverij Daedalus, juni 2023
Overige gegevens 52 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Célestin. - Editions Glenat, (c)2021. - (Les géants ; 4)
ISBN 9789463946209
PPN 439550882
Genre stripverhaal - science-fiction
Thematrefwoord Reuzen ; Paranormale verschijnselen ; Monsters
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De reuzen
Boek

De reuzen (2021-...)

vol. 4
Uitgeleend