Woestijnpassages
Boek

Woestijnpassages roman (2023)/ Emmelien Kramer, tekeningen Karlijn Surminski ; vertaling gedichten [uit het Catalaans] Adri Boon

Een Zuid-Amerikaanse journalist probeert een verdwenen dichter terug te vinden door mensen uit zijn omgeving te interviewen. Zo ontstaat een beeld van een dichter met een verlangen naar onbegrensde vrijheid. Met gedichten.

Aanwezigheid

Recensie

Een psychologische roman over dichtkunst, vrijheid en identiteit. De Catalaanse dichter en onafhankelijkheidsstrijder Àngel Or ervaart alleen maar lelijkheid en besluit blind te worden. Daarvoor gaat hij in de leer bij de Blinde van Lesseps, een zwerver die naast de bibliotheek Jaume Fuster woont. Na zijn arrestatie door de Guardia Civil verdwijnt hij. De Zuid-Amerikaanse journalist Rodrigo Torres probeert de verdwenen dichter terug te vinden door mensen uit zijn omgeving te interviewen. Dit leidt hem langs een labyrint van krakers, separatisten en vagebonden die ieder op hun eigen kleurrijke manier hun relaas doen over Àngel en zijn verlangen naar onbegrensde vrijheid. Het boek bevat gedichten in het Spaans met daaronder de Nederlandse vertaling. In poëtische stijl geschreven. Voor de meer literaire lezer. Met twee zwart-witillustraties. Emmelien Kramer (1980) richtte zich na haar studie aan de Gerrit Rietveldacademie volledig op het schrijven van gedichten en romans. Ze schreef eerder 'De koortstuinen' (2015) en 'De dagen met Fortunat' (2020).

Specificaties

Nederlands | 9789493290594 | 166 pagina's

Titel Woestijnpassages : roman
Auteur Emmelien Kramer
Secundaire auteur Adri Boon ; Karlijn Surminski
Type materiaal Boek
Uitgave Zaandam : Uitgeverij Oevers, 2023
Overige gegevens 166 pagina's - illustraties - 20 cm
ISBN 9789493290594
PPN 438714474
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Dichters ; Vrijheid
Taal Nederlands