Handboek hofnar
Boek

Handboek hofnar doorbreek machtspatronen en wensdenken door je organisatie een spiegel voor te houden ([2023])/ Juri Hoedemakers, afbeeldingen binnenwerk Jessica Wieberdink

Managementboek over het aanstellen van de moderne hofnar, die leidinggevenden de onverbloemde waarheid vertelt en een spiegel voorhoudt.

Aanwezigheid

Recensie

Een managementboek over machtspatronen. Het boek belicht de rol van de hofnar in moderne organisaties, als een figuur die leiders en leidinggevenden de onverbloemde waarheid vertelt en hen een spiegel voorhoudt. Leiders worden gewaarschuwd zich niet te omringen met jaknikkers, en tegenspraak, reflectie en humor toe te laten als contragewicht voor macht en gefilterde perceptie. De hofnar wordt gepresenteerd als de bewaker van de werkelijkheid vanuit de 16 rollen die de hofnar vroeger had, zoals de satiricus, zondebok, adviseur en bemiddelaar. Prettig en informatief geschreven. Met een zwart-witillustratie van een hofnar aan het begin van ieder hoofdstuk. Juri Hoedemakers (1987) is een Nederlandse auteur en bedenker van de Drs. Hofnar-methode.

Specificaties

Nederlands | 9789400516038 | 256 pagina's

Titel Handboek hofnar : doorbreek machtspatronen en wensdenken door je organisatie een spiegel voor te houden
Auteur Juri Hoedemakers
Secundaire auteur Jessica Wieberdink
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Lev., [2023]
Overige gegevens 256 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789400516038
PPN 438342569
Rubriekscode 367.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Management ; Macht ; Bedrijfspsychologie
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Management