Laat maar.
Boek

Laat maar. wat tieners en ouders tegen elkaar zeggen en waar het echt over gaat ([2023])/ Klaar Hammenecker, redactie Sofie Rycken

Praktische gids voor ouders en opvoeders om tieners beter te leren begrijpen en de wederzijdse communicatie te verbeteren aan de hand van zeven typische uitspraken.

Aanwezigheid

Recensie

Een inzichtelijk boek over de relatie en communicatie tussen tieners en hun ouders aan de hand van zeven typische uitspraken. Dit boek is opgebouwd rond zeven typische uitspraken van tieners en ouders (zoals 'laat maar', 'in mijn tijd...' of 'overdrijf niet zo') die kunnen leiden tot onbegrip, afstand of escalatie - tenzij je begrijpt wat erachter schuilgaat. Aan de hand van herkenbare verhalen en met gelijkwaardige aandacht voor de stemmen van tieners en ouders laat Klaar Hammenecker zien wat er speelt in het hoofd en het lijf van tieners, en legt bloot waarom het gedrag van tieners ouders soms zo triggert. Het boek biedt heldere inzichten, praktische tips en conversation starters om deze uitdagende weg samen af te leggen. Nuchter en zeer toegankelijk geschreven. Met enkele doodle-achtige illustraties en infographics in kleur en zwart-wit. Klaar Hammenecker is kinderpsycholoog en specialiseerde zich in de ontwikkelingsgerichte psychotherapie.

Specificaties

Nederlands | 9789401485692 | 272 pagina's

Titel Laat maar. : wat tieners en ouders tegen elkaar zeggen en waar het echt over gaat
Auteur Klaar Hammenecker
Secundaire auteur Sofie Rycken
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2023]
Overige gegevens 272 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789401485692
PPN 439500184
Rubriekscode 443
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tieners ; Ouderschap
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Tieners