Hier zijn wij!
Boek

Hier zijn wij! dovengemeenschap in Nederland (november 2022)/ Bea Bouwmeester & Linde Terpstra, illustraties: Alícia Sort Leal ; eindredactie: Jens Middel

Beschrijving van de dovencultuur in Nederland, met aandacht voor o.a. de geschiedenis en het gebruik van gebarentaal. Met kleurenillustraties.

Aanwezigheid

Recensie

Een verhelderend boek over dove mensen in Nederland. De auteurs beschrijven de geschiedenis van dove mensen in Nederland aan de hand van een tijdlijn en beantwoorden veelgestelde vragen, zoals hoe gebarentaal werkt, wat dovencultuur is, wat een naamgebaar is en hoe zo'n gebaar ontstaat. Het boek bespreekt ook de voordelen van doof-zijn, hoe dove mensen de maatschappij ervaren en hoe het best met dove mensen kan worden gepraat. Informatief, helder en toegankelijk geschreven. Geschikt voor iedereen die meer wil leren over de dovengemeeschap in Nederland. Met een grote hoeveelheid begeleidende kleurenillustraties in simpele, cartoonachtige stijl. Bea Bouwmeester (Hoogeveen, 1965) is een dove auteur en docent Nederlandse Gebarentaal (NGT) en dovencultuur, met een grote rol binnen de dovengemeenschap en de bewustwording rondom NGT. Linde Terpstra (Utrecht, 1989) is een dove auteur en docent. Ze werkt met talen in vertaal- en tolkwerkzaamheden.

Specificaties

Nederlands | 9789090352169 | 141 pagina's

Titel Hier zijn wij! : dovengemeenschap in Nederland
Auteur Bea Bouwmeester
Secundaire auteur Linde Terpstra ; Alícia Sort Leal ; Jens Middel
Type materiaal Boek
Uitgave Groningen : Bouwmeester & Terpstra, november 2022
Overige gegevens 141 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789090352169
PPN 437002527
Rubriekscode 463.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Doven; Nederland ; Gebarentaal
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Doven