Iedereen autistisch
Boek

Iedereen autistisch waarom wij allemaal meer op elkaar lijken dan we denken (juni 2023)/ Gijs Lauret, redactie Gonnie Mulder

Persoonlijke zoektocht naar de uiteenlopende aspecten van de autismespectrumstoornis die ieder mens tot op zekere hoogte in zich draagt, geschreven door een psycholoog die op 41-jarige leeftijd zelf de diagnose ASS kreeg.

Aanwezigheid

Recensie

Het verslag van een persoonlijke zoektocht naar de uiteenlopende aspecten van de autismespectrumstoornis van een psycholoog die op 41-jarige leeftijd zelf de diagnose ASS krijgt. Is iedereen autistisch? Autisme is een ontwikkelingsstoornis die tot ernstige problemen kan leiden, maar die tegelijkertijd vele gedaanten kent. Als iemands informatieverwerking meer gedetailleerd is kan dit specifieke kwaliteiten geven, maar ook psychische kwetsbaarheden. In dit boek toont psycholoog Gijs Lauret aan dat in ieder mens kenmerken van autisme schuilen en laat hij zijn licht schijnen op het informatieverwerkingsmodel van de mens. Hiermee biedt hij tevens een nieuwe visie op andere psychische klachten, van angst en depressie tot persoonlijkheidsproblematiek. Persoonlijk en lichtvoetig, maar ook scherpzinnig geschreven. Voor een brede tot geoefende lezersgroep. Met enkele zwart-witillustraties. Gijs Lauret (1979) is werkzaam als GZ-psycholoog.

Specificaties

Nederlands | 9789493272460 | 268 pagina's

Titel Iedereen autistisch : waarom wij allemaal meer op elkaar lijken dan we denken
Auteur Gijs Lauret
Secundaire auteur Gonnie Mulder
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Hilversum : Uitgeverij Lucht, juni 2023
Overige gegevens 268 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789493272460
PPN 439079063
Rubriekscode 606.16
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Autisme
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Autisme