Let op: in week 18 is Rozet Centrum om 20.00 uur gesloten in plaats van 22.00 uur
Sam Schoffel en de verdwenen baby
Boek

Sam Schoffel en de verdwenen baby (2023)/ Paul van Loon, met tekeningen van Marja Meijer

Jaap moet op zijn broertje passen. Maar hij speelt zo fijn met de slee in de sneeuw. Dan is ineens de baby weg! Sam Schoffel is een speurder. Kan zij helpen de baby terug te vinden? Verhaal in de vorm van een toneelstuk. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar

Aanwezigheid

Recensie

Jaap glijdt met zijn vriendje met de slee de heuvel af en als ze weer boven komen, ontdekken ze dat het tien maanden oude broertje van Jaap is verdwenen. Ze zoeken maar kunnen hem nergens vinden en schakelen dan Meesterspeurder Sam Schoffel in, die een lijstje van mogelijke verdachten maakt. Maar van dat lijstje worden al snel namen geschrapt en tegen een beloning van repen chocolade gaat Sam(antha) verder met haar speurtocht. Zal Sam de baby vinden? Samenleesboek op niveau AVI-M4, waarbij om de beurt gelezen wordt alsof het een toneelstuk betreft. Boven elk hoofdstuk worden de personages aangegeven (die in het begin van het boek al geïntroduceerd zijn) en wordt de situatie ingeleid. Anders dan in de delen van de uitgebreide serie 'Toneellezen' is hier redelijk veel tekst tussen de dialogen. Het verhaal is een bewerking van een eerste leesboekje uit 1990 ('Baby geroofd'). Over meesterspeurder Sam Schoffel zijn indertijd nog twee verhalen verschenen. De sfeervolle illustraties sluiten goed aan bij het verhaal aan en zorgen voor een rustige bladspiegel dat het leren lezen bevordert. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048736706 | 57 pagina's

Titel Sam Schoffel en de verdwenen baby
Uniforme titel Sam Schoffel
Auteur Paul van Loon
Secundaire auteur Marja Meijer
Type materiaal Boek
Editie 5e druk;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2023
Overige gegevens 57 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Toneellezen met Paul van Loon - 1e druk van deze uitgave: 2019 - Oorspronkelijke titel: Baby geroofd . - 1990. - (Sam Schoffel meester-speurder) (Bizon boek)
ISBN 9789048736706
PPN 440144272
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Verdwijningen ; Winter ; Samenleesboeken ; Theaterlezen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Toneellezen
Boek

Toneellezen (2010-...)

vol.
Uitgeleend