Waarom de wereld niet eerlijk is
Boek

Waarom de wereld niet eerlijk is ([2023])/ Yuval Noah Harari, vertaald [uit het Engels] door Inge Pieters ; met illustraties van Ricard Zaplana Ruiz ; redactie: Susanne Stark, Sebastian Ullrich

Geschiedenis van het ontstaan van de landbouw zo'n vijftienduizend jaar geleden, en hoe het de wereld veranderde. Mensen gingen brood eten en melk drinken, en er ontstond ongelijkheid. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het vervolg op 'Hoe wij het machtigste dier op aarde werden'*, over de geschiedenis van de mens. Waar komt de ongelijkheid tussen mensen vandaan? Tot tienduizend jaar geleden waren alle mensen min of meer gelijk: de een kon goed jagen en de ander was goed in werktuigen maken, maar ze waren meestal gelijk. Dat veranderde toen sommige mensen boeren werden en de landbouw werd uitgevonden. Dit leidde tot de dominantie over planten, dieren en andere mensen. Harari verklaart hoe deze veranderingen hebben geleid tot de huidige consumptie van brood en melk, de domesticatie van wolven tot honden, en de ontwikkeling van schrijven en rekenen. Ondanks de voortdurende ongelijkheid suggereert het boek dat er mogelijkheden zijn om deze aan te pakken. Informatief en verhalend geschreven. Met levendige kleurenillustraties van mens en dier. Vanaf ca. 10 jaar. Yuval Noah Harari (Kirjat Ata, 1976) is een Israëlisch schrijver, historicus en futuroloog. Hij verwierf wereldfaam door zijn boeken 'Sapiens', 'Homo deus' en '21 lessen voor de 21e eeuw'. Zijn werk werd in meer dan dertig landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789493295131 | 162 pagina's

Titel Waarom de wereld niet eerlijk is
Auteur Yuval Noah Harari
Secundaire auteur Inge Pieters ; Ricard Zaplana Ruiz ; Susanne Stark
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Leopold & Ploegsma, [2023]
Overige gegevens 162 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Unstoppable us: why the world isn't fair (volume 2). - Yahav-Harari Group Ltd., (c)2023
ISBN 9789493295131
PPN 439103703
Rubriekscode 903
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Landbouw; Geschiedenis
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Landbouw

Relaties/Serie

Het mysterie van de mens
Boek

Het mysterie van de mens (2022-..)

vol. [2]
Uitgeleend
Yuval Noah Harari