Dit is onze wereld
Boek

Dit is onze wereld vier feest met ons : ontdek en vier 20 feestdagen over de hele wereld ([2023])/ Valerie Wilding, Åsa Gilland, vertaling [uit het Engels]: Denise Bos

Twintig feesten die hun oorsprong vaak vinden in verschillende culturen en godsdiensten komen aan bod in dit rijk geïllustreerde overzicht. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bundeling met verhalen over verschillende feesten over de hele wereld. Twintig feestdagen uit verschillende landen en culturen komen aan bod. Het merendeel van de feesten vindt zijn oorsprong in de godsdiensten of seizoenen. De feesten geven een beeld van de cultuur en de tradities in een land. Elk feest beslaat twee bladzijden met pagina vullende illustraties waar de tekst door heen is gedrukt. Dik gedrukte woorden worden met een speciaal kaartje in de tekening aangeduid. De kleurrijke en warme illustraties typeren het verhaal goed. Uitleg over elk feest wordt gegeven door een kind uit het betreffende land. De tekst is in blokjes gedrukt. Helaas laat de vertaling ter wensen over. Achterin is een register opgenomen om op trefwoord te zoeken. Een goede aanvulling voor onze multiculturele samenleving die steeds diverser wordt. Voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045328805 | 48 pagina's

Titel Dit is onze wereld : vier feest met ons : ontdek en vier 20 feestdagen over de hele wereld
Uniforme titel Vier feest met ons
Auteur Valerie Wilding
Secundaire auteur Åsa Gilland ; Denise Bos
Type materiaal Boek
Uitgave Gouda : FLAMINGO, [2023]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Celebrate with us. - Kingfisher, 2023
ISBN 9789045328805
PPN 439099080
Rubriekscode 075
Taal Nederlands
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Feestdagen