Zwanenmeer
Boek

Zwanenmeer (2023)/ Unni Lindell, vertaald [uit het Noors] door Carla Joustra

Inspecteur Cato Isaksen van de Noorse politie onderzoekt de moord op een violiste. Ondertussen wordt zijn zevenjarig zoontje lastig gevallen door een vreemde man.

Aanwezigheid

Recensie

Siv Ellen Bad wordt dood met een grote wond in haar hals langs de spoorlijn gevonden. Ze was op weg naar huis na een uitvoering van Het Zwanenmeer waarbij ze altviool speelde in het orkest. Ze laat een ontredderde tienerdochter achter. Inspecteur Cato Isaksen van de Noorse politie en zijn team hebben er hun handen vol aan; er zijn verdachten te over, de ex-man, de zoon van diens nieuwe vrouw, een bevriend orkestlid, een vriend van haar huisbaas. Ondertussen wordt Isaksens zevenjarige zoontje Georg lastig gevallen door een vreemde man. Verontrustend, maar aanvankelijk dringen de verhalen van het jongetje niet erg door tot de inspecteur die tot over zijn oren in het werk zit, terwijl het nog wel met de zaak te maken blijkt te hebben. Vijfde deel in de serie misdaadromans rondom inspecteur Isaksen. Goed geschreven, spannende psychologische misdaadroman met een mooie sfeer- en karaktertekening en een goed uitgewerkt plot. Inspecteur Cato krijgt steeds meer diepte. De Noorse schrijfster Unni Lindell (1957) schreef vele romans en jeugdboeken, haar misdaadroman 'Dromenvanger' werd in Noorwegen bekroond met de Riverton-prijs voor de beste Noorse thriller van 2000. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789021481821 | 304 pagina's

Titel Zwanenmeer
Auteur Unni Lindell
Secundaire auteur Carla Joustra
Type materiaal Boek
Editie Zesde druk;
Uitgave Amsterdam : Volt, 2023
Overige gegevens 304 pagina's - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Utrecht : Signature, 2006 - Vertaling van: Orkestergraven. - Oslo : Aschehoug, 2005
ISBN 9789021481821
PPN 438823060
Genre thriller - psychologische roman
Taal Nederlands