Het comité
Boek

Het comité (mei 2023)/ scenario: Frank Giroud en Laurent Galandon, tekeningen: Olivier Martin ; inkleuring: Gaétan Georges ; vertaling [uit het Frans]: Frank Vanzeer

1951. De kennis van ingenieur Manfred Fürbringer blijkt ontoereikend voor de Russen. Het MGB besluit Fürbinger als mol in te zetten bij het Redstone Arsenal, waar Amerika zijn eerste ballistische raketten ontwerpt. Ballonstrip in kleur.

Aanwezigheid

Recensie

Een spannende spionagestrip over de Koude Oorlog. 1951, Alabama. De Russen zijn erin geslaagd om ingenieur Manfred Fürbringer, die naar Egypte is gevlucht, naar de Sovjetunie over te brengen. De expertise van de ingenieur is echter ontoereikend en de Amerikanen hebben nog steeds een grote technologische voorsprong. Het MGB bedenkt daarom een gewaagd plan: Fürbringer wordt vrijgelaten, zodat de CIA hem kan inlijven en hij vervolgens als mol in het ondoordringbare Redstone Arsenal kan werken, waar Amerika zijn eerste ballistische raketten ontwerpt. Een misleidingsspel waarin de spanning en de paranoia ten top stijgen en het gevaar van overal komt - zelfs van binnenuit. 'Het comité' is getekend in semi-realistische stijl met een licht schetsmatige toets, ingekleurd in matte, warme kleuren. Dit is het tweede deel* van de serie: 'De onzichtbare oorlog'.

Specificaties

Nederlands | 9789463946049 | 57 pagina's

Titel Het comité
Auteur Olivier Martin
Secundaire auteur Frank Giroud ; Laurent Galandon ; Gaétan Georges ; Frank Vanzeer
Type materiaal Boek
Editie 1ste druk;
Uitgave Genk : Uitgeverij Daedalus, mei 2023
Overige gegevens 57 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Le comité. - Paris : Rue de Sèvres, (c)2021. - (La guerre invisible ; 2)
ISBN 9789463946049
PPN 439565766
Genre stripverhaal - spionageroman - historische roman
Thematrefwoord Spionage ; Koude oorlog
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De onzichtbare oorlog
Boek

De onzichtbare oorlog (2023-...)

vol. 2
Uitgeleend
Olivier Martin